Rosablogg versus bedriftsblogg
Du har hørt at bedriften må begynne å blogge. Du skal produsere innhold og vise frem bedriften på en ny måte. Men hva betyr det egentlig å ha en bedriftsblogg? Og hvordan distanserer du denne fra alle rosabloggerne?
Bedrifter som blogger genererer i gjennomsnitt 55 % flere besøkende til nettsiden sin. Samtidig uttrykker69% at suksessen bak bedriftens leadsgenerering bunner i aktiv blogging (kilde).
Bloggen kan være en langt mer effektiv kanal for leadsgenerering enn annonser eller andre former for reklame. Men hvordan tar du bruk denne kanalen på best mulig måte for din bedrift? Og hva kan du lære av rosabloggerne?
Hvordan bør en bedriftsblogg skille seg fra en rosablogg?
Dagbok versus produkter, tjeneste og bransje
Rosabloggere er kjent for å skrive i dagbokstil om seg selv og hverdagen sin, hva de har gjort, hva de spiser, hva de skal etc. Mange skriver om mote og legger ut bilder av hva de har på seg. Andre fokuserer mer på barna, trening eller fritidsaktiviteter.
Bedriftsblogger fokuserer på temaer relatert til de produkter eller tjenester bedriften tilbyr. Innholdet trenger ikke promotere spesifikke produkter, men det bør være temaer som interesserer deres personas og som er knyttet til deres bransje. Slik etablerer de seg som eksperter innen feltet og et sted folk vet de kan komme for å få den informasjonen de trenger.
Mindre frustrasjon
Selv om det til tider kan være fristende er ikke en bedriftsblogg stedet for å blåse ut frustrasjoner, hverken angående kunder, konkurrenter eller politikk som påvirker selskapet. Rosabloggerne har kanskje begynt å publisere sine politiske meninger eller hverdagfrustrasjoner i større grad, men dette er ikke like aktuelt på en blogg for en bedrift. Sørg for å holde tonen saklig og informer heller nøytralt om relevante tema.
LES OGSÅ: 7 gode grunner til at norske bedrifter må blogge
Hva kan bedrifter lære av rosabloggerne?
Tilpasset innhold
Rosabloggerne har perfeksjonert kunsten å tilpasse innholdet til personas. De kjenner leserne sine ut og inn. De vet akkurat hva de er interesserte i, hva de liker å lese om, hvilke tider de ønsker å lese innholdet på, og hvor mye innhold de er interesserte i.
Her kan bedrifter lære mye. Mange kjenner ikke kundene sine spesielt godt. De vet kanskje litt om hvem som tidligere har kjøpt produktene deres, men har ingen detaljer eller utfyllende informasjon som kan brukes til å produsere innhold. Sørg for at du blir godt kjent med de du ønsker at skal kjøpe av deg. Slik kan du skrive blogginnlegg de faktisk ønsker å lese. Dette kan bidra til langt flere leads enn generisk innhold.
LES OGSÅ: 8 tips til blogginnlegg som gir leads
Synlighet
Besøkende er rosabloggerens levebrød. Annonsørene er kun interesserte i hvor mange som ser annonsene og betaler deretter. Synlighet er derfor ekstremt viktig. Det er mange elementer som spiller inn her som bedriftsblogger kan ta med seg.
Husk at titler selger. Ved å bruke litt ekstra tid på titler kan du enkelt finne noe som trekker besøkende inn til bloggen din. Ta også i bruk alt du kan om SEO. Rosabloggerne tenker kanskje ikke så mye på dette, men tikker helt naturlig av mange av SEO-boksene.
De populære bloggerne skriver med helt naturlige variasjoner om det de vet interesserer leserne sine, og det samme bør du gjøre på bedriften sin blogg. Fokuset trenger ikke ligge på et spesifikt søkeord. Skriv heller naturlig rundt temaet og bruk variasjoner som er passende.
LES OGSÅ: Jernteppe? 7 tips for brainstorming av bloggtitler
Personlighet
Blogg er absolutt et sted å vise personlighet. Resten av nettsiden er gjerne selgende og fokuserer på produkter og tjenester, men en blogg er en gylden mulighet for å vise frem mer av menneskene bak det hele. Rosabloggerene har bygget hele sin merkevare på akkurat dette. De skriver personlig og inviterer leseren inn i sin hverdag.
Finn et balansepunkt mellom profesjonell kommunikasjon og det å kunne vise frem personligheten til de som jobber i bedriften. Inkluder så mange som mulig. La ansatte få komme med forslag til innlegg eller skrive selv. Dette vil vise en annen side av bedriften og være med på å knytte tettere bånd mellom dere og potensielle kunder.
Denne artikkelen ble opprinnelig publisert 19.april 2016 og oppdatert 3.oktober 2017.